Повече за видео маркетинга
Увеличете аудиторията и приходите си, използвайки видео съдържание

Колко дълго трябва да бъде видеото ви?

  • 1133

Хората имат кратки периоди на внимание. И благодарение на голямото разсейване, известно като Интернет, става все по-трудно от всякога да се съсредоточим върху едно нещо наведнъж.


Продължителността на вниманието има доста пряко влияние върху съдържанието и видео маркетинга. SumoMe разглежда 650 000 сесии и установява, че едва 20% от хората, които всъщност четат статии, завършват четенето. (Да - ние ще направим тази публикация кратка, за да не загубим 80% от вас. Предполагайки, че има подобно отпадане във видео ангажирането, wistia.com се задълбочават в клиентските данни, за да разберат колко дълги трябва да бъдат видеоклиповете, кога трябва да бъдат дълги и при какви ситуации, когато секундите имат значение.

Те потвърдиха теорията, че хората имат наистина кратки интервали от внимание, но откриха и някои други полезни действия, които искам да ви споделя.


Дължина на видеото спрямо ангажирането


Тъй като всеки видеоклип е с различна дължина, те решават да проучат дължината спрямо годежа. Хората вземат ли предвид дължината, когато решат да гледат или напускат? 


Очакват ангажираността да намалее с дължината на видеото. С други думи, очакват хората да гледат повече 1-минутно видео, отколкото 2-минутно видео. Но също така си представят, че увеличаването на видео от 1 минута до 2 минути - разлика от 1 минута, но 100% по-дълго - ще има много по-голямо влияние върху ангажираността, отколкото скокът от 10 минути до 11 минути - промяна от една минута, но само 10%.


Казано по математически, те очакват, че връзката не е линейна. Предвиждайки, че ще видят експоненциален разпад като този по-долу:
За щастие имамат много данни, от които да черпят информация - 564 710 видеоклипа и повече от 1,3 милиарда преглеждания за това изследване, така че резултатите са представителни за по-широките тенденции за видео ангажиране. И така, какво всъщност казват тези данни?

Колко дълго трябва да бъдат действително видеоклиповете?


2 минути е идеалното време. След това отпадането на ангажиментите е значително. Ето няколко важни точки от тези данни.


1. Видеоклиповете с дължина до 2 минути получават много ангажименти

Ангажирането е стабилно до 2 минути, което означава, че 90-секундно видео ще задържа вниманието на зрителя колкото 30-секундно видео. Това е изненадваща и приложима информация за видео маркетолозите. Ако правите кратки видеоклипове, не е нужно да се стремите към разликата от няколко секунди. Просто го дръжте под 2 минути.

Важно: Краткото е безопасна стратегия. Да предположим, че зрителите ви са заети. Но не се притеснявайте за няколко секунди тук-там, ако все още ще влизате под 2-минутната маркировка.


2. Значително отпадане между 2 и 3 минути

След 2 минути всяка секунда се брои.

Тук започва експоненциалният разпад. Това не означава, че трябва да намалите 10-минутно видео до 2 минути - някои съдържания изискват по-дълги видеоклипове, но все пак предполагат, че е по-добре да отрежете 30 секунди ако видеото ви е 2 минути и половина, за да задържите вниманието на зрителите.Важно: Ако сега започвате да правите видеа, започнете с кратки видеоклипове под 2 минути. Това ще ви помогне да придобиете усещане за това, което е в резонанс с вашата публика, преди да инвестирате в по-дълго съдържание.


Дългите видеоклипове вероятно са или насочени към повествователни истории или интензивни уроци. И в двата случая зрителите очакват видеоклипът да е по-дълъг.

Важно е да приемете, че зрителите ви имат кратки интервали от внимание и много разсейвания. Идеалната дължина зависи от съдържанието, контекста и зрителя. Затова изучете добре графиките си за ангажиране!