Повече за видео маркетинга
Увеличете аудиторията и приходите си, използвайки видео съдържание

Какво е видео маркетинг?

Ползи, предизвикателства и добри практики за успешна видео маркетингова кампания
 • 1178

Определение за видео маркетинг 


Ако една снимка струва хиляда думи, тогава колко ценно е видеото? Това е основата на видео маркетинга - насочена стратегия, която интегрира ангажиращо видео във вашите маркетингови кампании.


Видео маркетингът може да се използва за всичко - от изграждане на потребителско мнение, до популяризиране на вашата марка, услуги или продукти. Освен това видео маркетингът може да послужи като средство за представяне на практически препоръки, промотиране на отзиви на клиенти, събития на живо и предаване на вирусно (viral) съдържание.


Как работи видео маркетингът?


На пръв поглед, идеята за видео маркетинг е доста проста: Създавате видеоклипове, които по един или друг начин популяризират вашата компания, стимулират продажбите, повишават информираността за вашите продукти или услуги, или ангажират вашите клиенти. На практика е малко по-сложно. Подобно на много от вашите маркетингови методи, видео маркетингът се управлява от данни, така че ще искате да наблюдавате различни показатели и да проследявате ангажираността на клиентите си.


Ето няколко опорни точки за вашата стратегия: • Разпределете ресурси - Ще трябва да определите някакъв бюджет за видео - най-малкото, прилично оборудване, добър софтуер за редактиране и видеомонтажист (или по-добре екип) - както и време за създаването му.
 • Разкажете вашите истории - Разказването на истории никога не е било толкова лесно, колкото във видео. Така че помислете, какво и как искате да разкажете?
 • Engagement - Не е достатъчно просто да разкажете вашите истории. Трябва да ангажирате аудиторията си, докато го правите. Как ще направите вашите истории интересни? Какво ще закачи вашата публика?
 • Направете го кратко - Няма зададена дължина за маркетингови видеоклипове (въпреки че има препоръки ), но общото правило е, че по-късите са по-добри. Бъдете безмилостни с редактирането си. Изрежете всичко ненужно. Продължителността на вниманието е кратка, затова направете най-доброто от това, което получавате.
 • Публикуване - Публикувайте вашите видеоклипове на възможно най-много места - вградете ги в уебсайта си, качвайте в YouTube, Facebook, Instagram и във всички ваши канали за социални медии, които имате. 
 • Анализирайте - Проследявайте показателите и статистиките, за да определите кои клипове са най-добри и защо.Предимствата на видео маркетинга са много. Да започнем с лесно измеримото: статистика, числа и данни!!Забележка: • Видеото ви помага по-лесно да се свържете с аудиторията си. Днес толкова много маркетингови усилия на една компания са предназначени да спомогнат за изграждането на доверие. Видеото е мостът, който свързва това, което казвате, всъщност кой сте, позволява на клиентите да надникнат зад завесата и да се запознаят с вашата марка.
 • Видеото е златна мина за SEO, помага за изграждането на връзки към вашия сайт, повишаване на харесванията и споделянията (което може да доведе до класиране в търсенето) и привличане на трафик към вашия сайт. И нека не забравяме, че YouTube е собственост на Google, така че не забравяйте да публикувате вашите видеоклипове в YouTube и маркирайте с ключови думи / ключови фрази!
 • Видеоклиповете увеличават запазването на информация. Ако вашите клиенти прочетат нещо, има вероятност три дни по-късно да помнят около 10% от тази информация. Но ако това, което чуят, е придружено от подходящи изображения, три дни по-късно ще помнят средно 65% от тази информация.
 • През 2020 г. видеосъдържанието ще представлява приблизително 90% от целия онлайн трафик. Потребителите обичат видеото, което означава, че добрият видео маркетинг може да привлече нови посетители.
 • Мейлите, които включват думата „видео“, показват 19% увеличение на отворените проценти и 65% увеличение на кликванията.
 • Четири пъти повече клиенти биха предпочели да гледат видеоклип на продукта, отколкото да четат описание на продукта.
 • Искате да продавате? Помислете за това: след като гледат видеоклип, потребителите са с 64-85% по-склонни да направят покупка .