Повече за видео маркетинга
Увеличете аудиторията и приходите си, използвайки видео съдържание

Персонализирани видеоклипове - Тенденции за видео маркетинг 2020

  • 300

Персонализацията е огромен инструмент и е нещо, което маркетолозите не само трябва да приемат сериозно, но и трябва да се приложи. 72% от потребителите казват, че се ангажират само с маркетингови съобщения, които са персонализирани, 60% от търговците смятат, че персонализацията е ключова стратегия за подобряване на качеството на техните клиенти.Отвъд тези статистически данни персонализацията в целия маркетинг ви позволява да изградите връзка с вашата аудитория, като им предоставяте преживявания, съобразени с тях. Това ви помага да се откроите от тълпата, като дава на потребителите причина да купуват и да се справят с техните изисквания и нужди.


Чрез персонализация вие сте в състояние да осигурите силно насочени решения към нуждите на потребителите, като ефективно спестявате време, когато става въпрос за търсене на тези решения и вземане на решение за покупка. Освен това ще станете много по-запомнящи се, което е важно, тъй като над 90% от потребителите са по-склонни да пазаруват от брандове, които разпознават и които предоставят подходящи предложения и препоръки.


На всичкото отгоре, 48% от потребителите казват, че искат видеоклиповете да отразяват продуктите / услугите, от които се интересуват, когато става въпрос за информиране за вземането на решения. Интересното е, че други 43% са казали, че искат видеоклиповете да бъдат интерактивни, за да им позволят да решат каква информация искат да гледат и кога, което може да бъде следващата стъпка към персонализирането на видеото.Докато персонализираните видеоклипове съществуват от няколко години - подобно на персонализацията на уебсайтове, увеличеното значение, което се отдава на персонализацията като цяло от потребителите, означава, че е вероятно тя да излети през 2020 г. и по добра причина.


Марките, които са използвали персонализация в миналото, са постигнали страхотни резултати, като Cadbury, който пусна персонализиран видеоклип през 2014 г. Това видео включва собственото съдържание на зрителите (след като се съгласиха да се свържат с марката), за да генерира автоматично видео, което говори директно с тях. Тази кампания доведе до честота на кликване от 65% и процент на реализация от 33,6%. Въпреки че това е по-стар пример, той все още показва силата, която персонализацията във видеото може да има.


„Персонализираният видеоклип е недостатъчно използван инструмент и си заслужава да се тества. От нашия опит кампаниите често генерират 50% + отворени цени по имейл и 40% + CTR. Резултатите говорят сами за себе си."