Повече за видео маркетинга
Увеличете аудиторията и приходите си, използвайки видео съдържание

Дългоформатни видеоклипове

  • 311

Всички сме чували многократно, че продължителността на човешкото внимание се свива - въпреки че проучване опровергава този факт. Това накара много търговци да се ориентират към видеоклипове с кратка форма в опит да предизвикат по-голям ангажимент, но това изглежда трябва ще се промени през 2020 г.


Не може да се отрече, че по-късите видеоклипове са лесни за консумация, но те трудно успяват да позволят на брандовете да формират емоционалната връзка, която ги прави запомнящи се за потребителите.


През 2017 г. около 80% от видеоклиповете са с дължина под пет минути, но тези кратки видеоклипове имат тенденция да водят по-малко от една трета от общата ангажираност във видеосъдържанието. За сравнение, видеоклиповете, които бяха 15 минути или повече, доведоха до 50% ангажираност на аудиторията.


Тази статистика в съчетание с факта, че средният потребител ще прекара 88% повече време на уебсайт с видео съдържание, показва, че видеоклипове с дълги форми могат да помогнат на хората да се интересуват от вашето съобщение и вашия бранд. Дългоформатните видеоклипове ви позволяват да разкажете история, която може да ви направи запомнящи се, както и да помогнете за информираността на вашата аудитория - независимо дали за вашите продукти или за стойностите на вашата марка.


„Много от нас все още остават с впечатлението, че видеоклиповете трябва да бъдат бързо смилаеми - че при цялото останало съдържание, конкуриращо се за вашия интерес към социалните медии, маркетинговите видеоклипове трябва да продължат не повече от 30 секунди до една минута. Потребителите обаче все още имат глад за истории и маркетолозите могат да задоволят нуждите си с креативно, разказващо, дългоформатно съдържание, което надвишава пет минути продължителност.


„Възходът на видеосъдържание с дълга форма е една от ключовите промени, които очакваме да видим през 2020 г. Дизайнерската марка дрехи на открито Patagonia вече доказа, че марките могат да успеят, ако се справят добре. Техният видео маркетинг наскоро включва документални филми с дълги форми, които изследват истински хора, които са свързани с природата - например хора, които живеят изолирано, и природозащитници, които се опитват да защитят една от последните останали тропически гори. Видеоклиповете са кинематографични и увлекателни.


Запомнящо се, емоционално, видео формата с продължителна форма като тази дава на марките възможност да се свързват със своите потребители на по-емоционално ниво чрез истории, които имат човешки интерес.“


Даниел Сарат, старши изпълнителен директор по дигитален PR в Click Consult .